Rust en stabiliteit
Kraamzorg NOP/Lemsterland

CORONA: Alertheid geboden!
Wij volgen de richtlijnen van overheid, RIVM, GGD en brancheorganisatie kraamzorg.

Klachten? Laat dit van tevoren aan onze kraamverzorgster of kraamzorgorganisatie weten.
Intake: We nemen altijd telefonisch contact met je op, en bespreken dan of de intake bij jou thuis of telefonisch wordt gedaan.
Kraambezoek: Vermijd drukte. Voorkeur heeft dat er geen visite langskomt als kraamverzorgster er is. Toch bezoek? Als er geen (verdenking op) besmetting is, kan in overleg met de kraamverzorgster één bezoeker komen als zij er is. Bij voorkeur steeds 1 (en dezelfde) bezoeker.
Hygiënerichtlijnen: Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand • Was je handen regelmatig • Nies in je elleboog • Snuit in een papieren zakdoekje en gooi het daarna meteen weg

Als je vragen hebt, kun je ons altijd mailen of bellen.
#wijzorgen #ikzorg #kraamzorg

De eerste nacht thuis!

De eerste nacht thuis samen met je pasgeboren kindje kan erg spannend zijn. Zeker als je voor het eerst ouder bent geworden. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld om je op weg te helpen!

- Het is mogelijk dat je bij het opstaan duizelig wordt. Zorg er daarom voor dat er iemand bij je is, als je uit bed stapt.

- Een temperatuur van de baby tussen de 36,5°C en 37,5°C is normaal. Als de temperatuur lager is dan 36,5°C, leg er dan een extra kruik bij of warm deze op. Is de temperatuur hoger dan 37,5°C, dan kun je een kruik weghalen of het mutsje afdoen.

- Neem contact op met de Verloskundige als het bloedverlies per uur meer is dan twee volle maandverbanden.

- Meconium is de eerste ontlasting van de baby. Dit ziet er zwart, kleverig, taai en teerachtig uit. Het inwrijven van de billetjes met een vette crème voorkomt dat het meconium aan de billetjes gaat kleven.

- Leg de baby op zijn rug in het bedje (tenzij je ander advies hebt gekregen), de kruikjes tussen de dekentjes, met de dop naar beneden. Leg het hoofdje naar links of naar rechts en wissen dit af.

- De meeste baby's zijn de eerste dagen misselijk. Dit kan komen doordat ze vruchtwater hebben binnengekregen door de bevalling.

- Doordat de baby in het begin weinig plast kan je de eerste dagen een oranjekleurige neerslag in de luier vinden. Dit zijn gekristalliseerde urinezouten (uraten). Je hoeft je hier geen zorgen om te maken. Bewaar de luiers voor de kraamverzorgende.

Bij twijfel kan je altijd contact opnemen!

© 2019 Kraamzorg NOP Lemsterland