Rust en stabiliteit
Kraamzorg NOP/Lemsterland
Informatie over corona-virus en kraamzorg

Wij zijn genoodzaakt om veilig met jou als cliënt en onze medewerkers om te gaan.
Daarom volgen wij de richtlijnen van de overheid, RIVM, GGD en de brancheorganisatie van Kraamzorg Bo Geboortezorg.
Wij hebben veel overleg met verloskundigen, ziekenhuizen en collega organisaties en volgen alle ontwikkelingen.
Wij assisteren bij bevallingen thuis en in ziekenhuis en leveren (vooralsnog) volledige uren zorg.
Er zullen extra hygiëneregels in acht genomen worden.
Voor intakegesprekken wordt telefonisch contact met je opgenomen: het kan worden verzet of anders telefonisch gedaan worden.
We zijn altijd telefonisch bereikbaar voor vragen.
Proberen wij zoveel mogelijk op de hoogte te houden via onze website, facebook en Instagram.
Maatregelen gaan echter zo snel, kijk daarom voor de meest actuele informatie op RIVM.nl

Wat kun je van ons verwachten?

Kwaliteit voorop

Persoonlijke zorg en service staan bij ons hoog in het vaandel. Onze ervaring leert dat de meeste ouders het fijn vinden om één vaste kraamverzorgster te hebben. Dat staat dus bovenaan ons lijstje: geen wisselingen van de wacht als dat niet nodig is. Er verandert immers al genoeg! We zeiden het verder al eerder: al onze kraamverzorgsters hebben een deskundige opleiding gevolgd en daarna de nodige vlieguren gemaakt. De kraamzorg die zij bieden getuigt van hoge kwaliteit, up-to-date kennis en een grote passie voor hun vak.

Wat doe de kraamzorg?

Het takenpakket van de kraamverzorgster is afhankelijk van je eigen wensen. In overleg met de kraamverzorgster bepaal je wat haar taken zullen zijn. Ze is er in de eerste plaats vooral om voor jou en je baby te zorgen. Ze brengt je eten, verschoont de baby, helpt je bij de borst- of flesvoeding, verschoont je bed. Maar ze zorgt natuurlijk ook voor de andere gezinsleden. Helpt de kinderen die er al zijn.

Daarnaast legt ze jullie van alles uit over de verzorging van de baby, nu en straks. Zodat jullie straks met vertrouwen voor jullie kind kunnen zorgen. Tijdens haar werk houdt ze bovendien jouw toestand en die van de baby nauwlettend in de gaten en informeert de verloskundige goed over het verloop van het kraambed. En tot slot doet ze een paar basic huishoudelijke taken.

Soms is er niet meer nodig dan een luisterend oor. Iemand die naast je bed zit en je verhaal aanhoort. Die de visite even bij jou en de baby weghoudt wanneer het allemaal een beetje teveel wordt. Ook dat is goede kraamzorg: zien wat je nodig hebt.

© 2019 Kraamzorg NOP Lemsterland